Ga naar de inhoud

Dirección General de Ordenación del Juego

Spanje heeft een eigen overheidsinstituut dat kansspelen reguleert. De Dirección General de Ordenación del Juego houdt toezicht op gokken in de vorm van vergunningen, regulering, toezicht en controle van gokaanbieders.

Het directoraat-generaal voor de regulering van kansspelen is het orgaan van het ministerie van Consumentenzaken dat rapporteert aan de secretaris-generaal voor Consumentenzaken en kansspelen en dat de volgende bevoegdheden heeft:

De Algemene Directie Kansspelreglementering oefent in het kader van haar bevoegdheden de functies uit die zijn bepaald in artikel 66 van wet 40/2015, van 1 oktober, en in de tiende aanvullende bepaling van wet 3/2013, van 4 juni, betreffende de oprichting van de Nationale Commissie voor Markten en Mededinging.

Goklicenties Spanje

De Spaanse autoriteiten kennen twee verschillende soorten licenties toe. De eerste geeft toestemming om casinospellen, sportweddenschappen of een loterij te organiseren. De tweede geeft toestemming om gokactiviteiten te organiseren, zoals poker- of gokautomaatavonden. De Spaanse wet kent de regering de bevoegdheid toe om loterijaanbieders speciale licenties te verlenen. Dit komt omdat er in elke regio slechts één loterijaanbieder legaal kan opereren. Iedereen kan een van deze licenties aanvragen.

Licenties van 10 jaar

Uitgegeven door de DGOJ maken aanvullende acties mogelijk die verder gaan dan de impliciete licentiewetten.
Voor het aanbieden van kansspelen zoals kansspelen of sportweddenschappen is een speciale toestemming van de Dirección General de Ordenación del Juego vereist. Dit kan enige tijd duren om te verwerken, omdat hiervoor een algemene licentie moet worden aangevraagd. Na goedkeuring blijft een algemene licentie 10 jaar van kracht. Latere verlengingen van 10 jaar zijn mogelijk.

DGOJ verleent speciale licenties
Naast algemene kunnen ook speciale licenties worden aangevraagd. Deze geven de mogelijkheid om games aan te bieden die worden gereguleerd door een algemene licentie.